torstai 5. marraskuuta 2015

InfoiskuHeippa sinne suomeen! Vihdoin saatiin tämä blogi alkuun ja nyt ois tarkotus päivitellä tänne meijän kuukauden kohelluksia ja hyvää tietoa seuraaville lähtijöille! 😊 Elikkäs, tähän ensimmäiseen postaukseen ollaan koottu kaikkea käytäntöä ja vinkkejä mistä voi olla hyötyä vaikkapa just sulle!

Mutta ihan ensimmäiseksi esittelemme itsemme. Olemme viiden hengen porukka Rovaniemeltä Lapin urheiluopistolta. Olemme saaneet tämän mahdollisuuden Hanako-hankkeen kautta lähteä ensimmäisinä tanssialan opiskelijoina opintomatkalle Japaniin. Olemme valmistaneet erilaisia esityksiä, joita esitämme esimerkiksi vanhainkodeissa ja lastentarhoissa. Niistä luvassa lisää seuraavassa postauksessa.

Lähtövalmistelut:
Jos haluat käyttää liikkuvaa nettiä Japanissa niin suosittelemme ostamaan Wifin netistä  (Japanwireless.Com?) vähintään 5 arkipäivää ennen maahantuloasi. Netin voit noutaa esimerkiksi lentokentän postista saapumispäivänä.

Vinkki: Jos on vaikeuksia löytää wifin tunnus/salasana, katso takakuoren alta.

Jos kumminkin tyydyt pelkkään hotellin wifiin niin tarkista onko hotellillasi wifiä. Meille myytiin omaan huoneisiin 540 jenillä kuukaudeksi.
 


Lähtövalmistelut:
Suosittelemme ottamaan mukaan Kuumelääkkeitä (Finrex, Burana, yms), kurkkutabletteja, vitamiineja ja syömään maitohappobakteereja.
Kuumemittari on myös mainio lisä.Adapteri:
Toisin kuin suositellaan ostamaan adapteri jo suomesta, niin omien kokemuksiemme perusteella suosittelemme ostamaan sen vasta maihin tultua. Suomessa niitä löytyy n. 20 € hinnoissa harvoista kaupoista, etkä voi olla varma onko se oikea, mutta täältä niitä löytyy lentokentältä, katukaupasta ja Daisosta (100 Jenin kauppa) halvemmalla.Extra vinkki pakkauslista:
Käsipyyhe
Saippua
Kuumemittari
Lääkkeet
Lahjoja isännille ja emmännille  
Oma puuro (halpa ja helppo aamupala)


(salmiakkia.. huvinvuoksi ;)
Raha:
Ota niin paljon käteistä kun koet tarvitsevasi, lähes kaikki maksavat sillä, mutta sitä voi myös nostaa 7 eleven kaupoista, joita löytyy kaupungilta lukuisia. Kaupasta löytyy laite josta saa nostettua vähintään 1000 Jenin eli 75 euron edestä seteleitä (1 euro on 135 jeniä).

Vinkki: Kaupoissa hinnat ovat usein verottomia, joten älä ylläty jos kassalla hinta on hieman suurempi.
Kieli:
Kannattaa opetella perus lauseita, kuten kohteliaisuuksia ja avunpyyntöjä. Täällä eivät ihmiset osaa englantia. Meitä ovat auttaneet:

Arigatou gozaimasu: kiitos    
Sumimasen: anteeksi häiriö
Koniziwa: päivää
Kore wa: tämä
desu/desu ka?: on/ onko?
___ wa doko desuka? : missä on ___?
___ ikimasuka : meneekö ___?
Hidari : vasen  
Migi: oikea
Massugu : eteenpäin  
Ikura desuka?: tämän hinta on?


Tässä oli ensimmäinen tietopakkaus meijän kokemuksista! Toivottavasti tykkäsitte ja saitte tarpeellista tietoa tästä tulevaa varten! 🎌 
Vielä on päiviä jäljellä joten tänne postaillaan mahdollisimman usein! 

Palataan asiaan! 

❤️ Japanijengi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti